22 de maig

Veu, guitarra i piano: Jaume Bergas i Negre
Guitarra elèctrica, melòdica, ukelele i harmònica: Xavier Orestes
Guitarra elèctrica i acústica, teclats i melòdica: Tomeu Riera
Baix: Rafel Gallent
Bateria: Miquel Marquès Heredero
Violoncel: Gabriel Fiol 

Negrei3colors som un grup de músics de Mallorca amb procedències musicals molt variades. Definit com “folk-pop intimista (i alquimista) amb pinzellades mediterrànies i influències del jazz i del blues". El resultat és una amalgama de totes les músiques que els han influenciat, entre les quals hi trobam clàssics de la cançó catalana com ara Jaume Sisa, Lluís Llach, Pau Riba i Ovidi Montllor, i músics d'altres estils i procedències, com ara Nick Cave, Lou Reed, David Bowie, Tom Waits, Leonard Cohen i Madeleine Peyroux, i també  creadors de nous camins dins el jazz (Miles Davis, Thelonious Monk i tants d'altres).

Els components del grup som Jaume Bergas (veu, guitarra acústica i piano), Xavier Orestes (guitarra elèctrica i espanyola, melòdica, ukelele, harmònica i xerrac musical), Rafel Gallent (baix), Miquel Marquès (bateria), Biel Fiol (violoncel) i Tomeu Riera (guitarra elèctrica i acústica, teclats i melòdica).  

Actualment disposen de cinc discos al mercat: Com un peix dins el rostoll (2012), negrei3colors (2014), Cardar en dejú (2017), On (2020) i Saudade confinada (2020).
Al llarg d'aquests anys hem musicat diversos poetes de les Illes Balears: Joan Perelló ("Atles deshabitat"), Damià Huguet ("Un cos nu aferrat a una taula de marbre" i "Diumenge"), Sebastià Alzamora ("Les veus"), Miquel Cardell ("Carretera dels presos") i Manel Marí ("Aquest bar"). També hem versionat cançons de Leonard Cohen, Tom Waits, Nick Cave i John Cale adaptant-ne les lletres al català.


Comprar entrades