Residència artística
Sessió oberta 14 de juliol 20h

Direcció i coreografia: Maya Triay
Intèrprets i coreografia: Clàudia Bosch, Mariona Jaume, Yolanda PEdrosa, Maya Triay
Espai Sonor: Carlos Bonet
Assistència artística i coreogràfica: Belén Martí
Videògraf: Mundo Moragues

Amb el suport de l'IEB i Sa Talaia

 
Aquest projecte ha rebut l'ajuda a la creació de dansa contemporània 2022 de l'Institut d'Estudis Baleàrics

és un projecte que investiga l’energia salvatge femenina i els seus cicles. Un grup de dones s’uneix per explorar i compartir el que significa connectar amb el seu poder femení. La creativitat, la sexualitat, la diversió, i la fluïdesa, són característiques intrínseques nostres, i molt interrelacionades entre si. Quan les emprem amb consciència, ens cedeixen un poder brutal i sorprenent que ens pot portar a una alliberació i sensació de plenitud completa.

Dones que són ones, cícliques i expansives. Que pugen i baixen, es transformen i adapten. Líquides i suaus, però a la vegada poderoses i capaces de rompre amb força allò amb el que entren en contacte. Ones que envolten i uneixen.
Ones que nodreixen.
També ones de plaer que ens sacsegen des del centre. Ones que formen marees, femenines, obscures i penetrants. Ones que se situen entre el cel i la terra. Ones que inhalen i exhalen, respiren plenes de vida. Ones que ballen.

Arquetip de dona salvatge, descrit per Clarissa Pinkola Estes al llibre “Mujeres que corren con los lobos” (1992). Aquest arquetip personifica la força que sosté les dones, la naturalesa sàvia, intel·ligent, visceral. “Salvatge” vol dir viure una existència natural, amb una integritat innata i uns límits saludables.

“L'arquetip de la Dona Salvatge és la força creativa. És un art que resideix a les entranyes, no al cap i és essencial per a la salut física, mental i espiritual de les dones. És la saviesa del femení, la força dels cicles, la sexualitat, la intuïció, la força del cor. Són els somnis, la passió, la poesia, els impulsos, les intuïcions, els sentiments i els anhels profunds. És la fragància de l’ànima salvatge femenina.”
Text d'Ascensió Belart basat en el llibre “Mujeres que corren con los lobos” de Clarissa Pinkola Estes.


Comprar entrades