4 octubre 2022
16:00
Durada
Del 4 al 6 d’octubre 2022. Estructurat en 4 sessions.
Places
20
Lavabos accessibles
Places d'aparcament adaptades
Places disponibles per a cadires de rodes
Transport públic adaptat proper
15€
  • Teatre

Descripció

Taller de creació escènica en col·lectiu a partir de les dinàmiques de treball de Pont Flotant.

Formació pràctica i teòrica, per conèixer com organitzar i acompanyar un procés de creació escènica col·lectiva .

La proposta de treball s'estructura en 4 sessions: dimarts 4 d'octubre de 16 a 20h; dimecres 5 d'octubre de 10 a 14h i de 16 a 20h; dijous 6 d'octubre de 10 a 14h 

Preu per a les 4 sessions del curs: 15€ fins a dia 16 de setembre, 25€ del 17 de setembre en endavant.

El curs no es realitzarà si no hi ha un mínim de 10 persones inscrites.

Aquí ens adreçam?

Professionals de l’acció social i educativa (educadors/res, terapeutes, cuidadors/res...) i a totes les persones que tinguin  alguna vinculació creativa amb les arts escèniques (interpretació, direcció, escriptura, arts plàstiques, pedagogia...).

Què farem?

Combinarem una part pràctica dirigida a la creació d'una proposta escènica col·lectiva amb una part més reflexiva i teòrica on analitzarem els materials creats, el mateix procés creatiu i els dubtes i inquietuds que sorgeixin durant les sessions de treball.

Partirem d’un tema i tractarem de portar-lo al nostre terreny, a allò conegut. Intentarem estar obertes a les oportunitats que ens ofereix el propi procés creatiu per a provocar experiències conjuntes. A poc a poc, anirem transformant les propostes en material escènic. Tindrem en compte la forma i el contingut, el dins i el fora, la mirada de l’espectador, el llenguatge no verbal, l’acció, la mescla de llenguatges, el ritme, la sorpresa, el trencament de les expectatives... Probablement hi haurà canvi de plans, d’opinió, de lloc, de rol, de perspectiva... Tot per tractar de transitar per eixe camí d’anada i tornada entre allò particular i allò universal en la seua dimensió més espectacular.

El formardor

Jesús Muñoz és Llicenciat en Art Dramàtic per l’Escola Superior d´Art Dramàtic de València i diplomat pel Centre Artistique International de la Voix Roy Hart (França).

Membre fundador de Pont Flotant (any 2000), ha co-creat i actuat en les seues deu produccions, amb les quals ha girat arreu del món. Ha fet treballs de direcció i assessorament dramatúrgic per a cies. com El Ball de Sant Vito (València), Teatro Abocaos (València), La Panda de Yolanda o Deu Cèntims (Mallorca), entre d’altres.

Del 2010 al 2016 va ser professor de l’assignatura d’Entrenament Vocal a l’Escola de Teatre Off de València; des del 2012 és professor dels mòduls d’Expressió Oral i de Creació Col·lectiva al Postgrau de Teatre en l’Educació (actual Màster en Teatre Aplicat) de la Universitat de València i des del l’any 2010 ofereix cursos de treball vocal en diferents escoles i universitats i al Centre Artistique International de la Voix Roy Hart (França), així com altres cursos de formació i de creació escènica.

Pont Flotant

Els han definit com: ”teatro de alta radiación sentimental” o “Teatro de la verdad”.

Pont Flotant naix a l’any 2000 amb una clara voluntat de recerca i experimentació escènica. El seu treball de creació escènica parteix sempre d’una necessitat de reflexió al voltant de temes que els afecten directament. Les seues peces són el resultat de llargs processos d’investigació i de creació col·lectiva .

En els seus últims treballs han obert una nova línia de treball relacional amb la comunitat (amb xiquets i iaios a El fill que vull tindre, amb adolescents interns al Centre de Recepció de Menors de Buñol en La clase encendida, amb intèrprets de diverses nacionalitats en Les 7 diferències i amb professionals de les arts escèniques i arts plàstiques amb diversitat funcional en Acampada.)

+ info. Sobre la cia: www.elpontflotant.es

Equipament

Carrer de Llucmajor, 90. Es Molinar
39.5593313
2.6745339